Переселенці з окупованих територій можуть отримати додаткові виплати

На новий вид грошової допомоги українцям, які постраждали від повномасштабної війни Росії проти України, зможуть розраховувати вимушені переселенці. ВПО в окремих областях будуть першими. Мінсоцполітики уклало меморандум з відокремленим підрозділом іноземної неурядової організації ACTED щодо надання додаткових виплат переселенцям з тимчасово окупованих територій та зон активних бойових дій.

Про це пише пресслужба відомства.

Хто може отримати допомогу від ACTED

Зазначається, що підтримкою додатково до державних програм буде охоплено 10 000 людей з числа найбільш вразливих груп з тимчасово окупованих територій та зон активних бойових дій.

Розмір допомоги становитиме 2 220 грн на особу на місяць одноразовою виплатою на три місяці. На початковому етапі виплати зможуть отримати мешканці Харківської, Донецької, Херсонської, Дніпропетровської та Миколаївської областей.

Одержати допомогу зможуть ті, хто подав заявку на отримання допомоги через платформу "єДопомога".

Повідомляється, що меморандум підписали під час зустрічі міністра соціальної політики Оксани Жолнович з заступником Директора ВПІНО Філії "ACTED" в Україні Френсіс Опперманн.

Нагадаємо, агенство США з міжнародного розвитку (USAID) оголосило про виділення уряду України додаткових $4,5 млрд через механізм Світового банку.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER