Росіяни перекинули частину військ із Херсонського на Запорізький напрямок (КАРТА)

Командування російських окупаційних військ раптово перекинуло частину своїх підрозділів на Півдні України у зворотньому напрямку.

Про це повідомляє на своїй сторінці у Фейсбук військовий експерт, координатор групи «Інформаційний спротив» Костянтин Машовець.

Так, з Херсонщини на Запорізький напрямок раптово було передислоковано батальонно-тактичні групи морської піхоти.

Підсилення російьских угрупувань за останні тижні відбулося відбулось по всій лінії фронту на Запорізькому напрямку. Причиною для цього на думку Машовця, є запеклі бої.

«Наскільки я розумію, командування військ противника активно готується також до «запеклих боїв» на Запорізькому напрямку. Воно «раптово повернуло» з Херсонського плацдарму в район Мелітополя БТГр-и 40-ї та 155-ї обр МП, а також активно провадить підсилення передових БТГр 19-ї та 42-ї мсд 58-ї ЗВА Південого ВО на напрямках Пологи — Гуляйполе (+ до 2-БТГр), а також на напрямку Новомайорське — Причистівка ( + 2 БТГр зі складу 37-ї мсбр 36-ї ЗВА Східного ВО)», — повідомляє експерт.

Крім того Машовець нагадує про зосередження на Запорізькому напрямку не менше як 3-х батальонів пвк «вагнер», а також кількох БТГр різних родів військ, які вже втягнуті у напружені бої в районі Щербаків — Нестерянки, Полог та південіше Вугледару.

Нагадаємо, потужності морської авіації РФ впали після вибухів на аеродромі в Криму.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER