Солона вода руйнує водопровідні мережі в Миколаєві, – Сєнкевич

Солона вода з річки Південний Буг, якою зараз вимушені користуватися мешканці Миколаєва, руйнує магістральні та будинкові водопровідні мережі. Наразі найшвидшим способом налагодження нормального водопостачання залишається — деокупація Херсону.

Про це в інтерв’ю виданню «Заборона» розповів міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

— Ця солона вода завдає нам численних проблем. Окрім того, що роз’їдає наші магістральні мережі, вона ще знищує будинкові мережі. Тобто багато труб починають текти. Деякі люди знімають відео і кажуть: «Дивіться, яка у нас жовта вода». Це насправді через їхні труби всередині будинку. Ми качаємо усім однакову воду. Не може бути в одних біла, а в інших — жовта. Це просто внутрішньобудинкові мережі, які ця вода руйнує. Якщо не користуватися ними часто, то, звичайно, вода жовтіє від іржі, — розповів Олександр Сєнкевич.

Він додав, що наразі міська влада вирішує питання роздачі питної води у зимовий період. Для цього будуть обладнанні спеціальні приміщення.

Щодо того, коли Миколаїв буде забезпечений питною водою, Олександр Сєнкевич повторив сказане ним  раніше.

— Тому коли мене питають: «Як найшвидше забезпечити питну воду місту?» — завжди кажу, що це буде за 2 тижні після деокупації Херсона. Ми зможемо відновити роботу труб і знову постачати воду з Дніпра, — наголосив Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, Сергій Шайхет розповів про розслідування використання 56 млн з держбюджету на воду в Миколаєві: "Була отримана інформація, що вказаними грошима хочуть заволодіти".

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER