Миколаїв вночі обстрілювали зі «Смерчів» — є поранені

Станом на ранок 10 серпня відомо про трьох поранених внаслідок нічного обстрілу Миколаєва з боку російських окупаційних військ. 

Як повідомили в Миколаївській ОВА, ворог обстріляв місто близько 1:40 із реактивних систем «Смерч».

Внаслідок обстрілів пошкоджено житлові будинки. За інформацією мера міста Олександра Сєнкевича, пошкоджено 8 приватних будинків. У семи з них побиті вікна, двері, дах та фасад.

Ще в одному внаслідок влучання боєприпасів сталась пожежа. Рятувальники ліквідували пожежу о 03:15 на площі 40 квадратних метрів. Вогнем знищено стелю, пошкоджено перекриття та утеплювач житлового будинку.

Інші чотири житлові будинки через обстріли наразі без електроенергії. Пошкоджень від влучань боєприпасів чи уламків у них немає.

Також влучання були по території підприємства, складських приміщеннях та автобазі. Детальна інформація уточнюється.

В ефірі "Апостроф ТВ" очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що попри обстріл, ситуація в регіоні контрольована. 

"Сьогодні вночі в нас були обстріли за допомогою реактивних залпових систем, без ракет. На щастя, це продовжується, що ракет у них немає. Є поранені, небагато, жертв немає. Тобто на загал ситуація контрольована. Зараз ще рахуємо кількість ракет, тип ракет, встановлюємо, реєструємо всі пошкодження", – повідомив він. 

Також пресофіцер Миколаївської обласної військової адміністрації Дмитро Плетенчук наголосив, що на території приватних домоволодінь, які зазнали обстрілів, були знайдені залишки касетних боєприпасів, які вкрай небезпечні для цивільних. 

"Ракетні удари наносилися як по житлових районах, так і по промислових. На жаль, є інформація про постраждалих. Зараз мова йде про трьох осіб", – зазначив пресофіцер. 


Нагадаємо, станом на 8 серпня російські війська пошкодили або повністю знищили понад 9 тисяч цивільних об’єктів на Миколаївщині. 


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER