Росії потрібні не переговори, а оперативна пауза, – Подоляк

Російській владі потрібні не переговори з Україною, а оперативна пауза, щоб внести корективи у військову стратегію та накопичити додаткове озброєння.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю виданню BBC.

"Росія не була підготовлена до війни, яку вона отримала на території України, тому що вона не знала і не розуміла Україну. Росія вважала, що вона зайде, – і через три, п'ять, сім днів всі будуть стояти на колінах", – заявив він.

Подоляк підкреслив, що Росія хоче модернізувати свою військову стратегію.

"Накопичити додаткові снаряди, ракети. Враховуючи, що санкції все ж працюють, то і мікрочіпи, яких у них недостатньо, і їх треба десь шукати. Вони хочуть накопичити гроші, які отримують за енергоносії. Все це вимагає часу. І для цього їм потрібні переговори", – заявив радник глави ОП.

При цьому він додав, що якби Україна погодилася на переговори з Росією, то припинення вогню, яке запровадили б на час їх проведення, змінилося б на контратаку України.

"Ми завдаватимемо потужних ударів по російських збройних силах. Росія знову почне обстрілювати наші міста, але паралельно з цим у Європі вустами того ж Шредера і ще десятків інших людей почне говорити: "Дивіться, адже ми вже закінчили війну, ми вже перестали обстрілювати територію України, ми сіли за стіл переговорів і практично домовилися про мир, а Україна знову пішла воювати. Навіщо вам підтримувати агресора?" – заявив Подоляк.

Він наголосив, що в такому разі Росія розпочне на Заході інформаційну кампанію іншого типу.

"Вона говоритиме, що агресор – вже не Росія, а Україна, тому що Україна не хоче сидіти за столом переговорів. Навіщо нам це потрібно?", – додав радник голови ВП.

Раніше в ОП назвали 4 складові для переговорів з Росією. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER