ЗСУ атакували опорні пункти росіян на Миколаївщині та Херсонщині

Протягом минулої доби українські авіатори нанесли три удари по опорних пунктах і один – по скупченню озброєння та техніки росіян в Бериславському та Баштанському районах.

Про це повідомляє Оперативне командування «Південь».

Ракетно-артилерійськими підрозділами нанесено вогневий удар по Чорнобаївці, де розташований пункт базування окупаційних військ.

Наразі підтверджені втрати ворога складають: 20 окупантів, 2 танки Т-72, гаубиця «Мста-Б», ще 4 одиниці автомобільної та броньованої техніки. Остаточні втрати ворога — дорозвідуються.

Також повідомляється, що росіяни намагалися провести розвідку боєм на півдні, але спроба була невдалою для них.

«По рубежу Сухий Ставок — Білогірка ворог спробував провести розвідку боєм за підтримки двох танків. Успіху не мав. З втратами відійшов», — йдеться в зведенні.

Але протягом минулого дня росіяни нанесли два авіаційних та два ракетних удари по наших позиціях.

Атаки здійснено з тимчасово окупованих територій Херсонщини та Миколаївщини, вздовж лінії зіткнення, гелікоптерами та реактивними системами залпового вогню «Смерч».

Також протягом 2 серпня в чергове атаковано Миколаїв. 2 реактивних снаряди РСЗВ «Ураган» влучили в передмістя. Жертв та руйнувань немає.

В Баштанському районі силами зенітно-ракетного підрозділу збито три крилатих ракети Х-101.

Нагадаємо, в ОК "Південь" спостерігають певний маневр російських військових. Це може свідчити про накопичення сил для утримання оборони, або окупанти можуть зробити певний прорив.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER