Україна отримала від Німеччини далекобійні РСЗВ MARS II

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що німецькі далекобійні РСЗВ MARS II вже в Україні.

"Дякую Німеччині та особисто моїй колезі Крістін Ламбрехт за ці системи. Наші артилеристи вітають німецьких партнерів!" – зазначив міністр оборони в Twitter.

РСЗВ Mars II (Mіttlere A rtillerie Raketen System) – німецька реактивна система залпового вогню, що перебуває на озброєнні Бундесверу в 1990 році і фактично є ліцензійною копією американської M270 MLRS з незначними доопрацюваннями.

Артилерійська частина системи складається з двох одноразових блоків, в кожному з яких розміщується по шість транспортно-пускових контейнерів з реактивними боєприпасами калібру 227 або 237 мм. 

Залежно від типу боєприпасу дальність ураження становить 38-300 км.

Система призначена для знищення скупчень живої сили та техніки противника, артилерійських батарей, засобів ППО, командних пунктів та вузлів зв’язку, а також для встановлення мінних полів методом дистанційного мінування.

Залежно від типу боєприпасу дальність ураження становить 38-300 км.

Нагадаємо, Британія готується передати Україні військовий корабель – українські військові вже проходять навчання на судні такого класу.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER