РФ змінює план наступу на Донбасі, щоб зміцнитися на півдні – британська розвідка

РФ вирішила скорегувати свої плани наступальної операції на Донбасі, відчувши потребу зміцнити угрупування на півдні.

Про це йдеться в огляді британської розвідки про війну в Україні за 1 серпня.

Протягом останніх чотирьох днів, зазначають у ньому, сили РФ намагалися здійснювати тактичні наступальні дії в районі Бахмута, але просуваються дуже повільно.

“Як повідомляли українські органи влади минулого тижня, Росія, схоже, переміщує значні сили з півночі Донбасу на південь України. Схоже, РФ корегує оперативний задум наступу на Донбасі після того, як не змогла добитися вирішальних оперативних проривів згідно з тим планом, за яким діяла з квітня. Зараз, схоже, фронт на Запоріжжі визначили як вразливу ділянку, яку потрібно посилити”, – зазначає розвідка Британії. 

Нагадаємо,  окупанти відвели особовий склад з території селищ Верхній Токмак і Чернігівка в Запорізькій області, виставляючи це як ротацію.

А на миколаївсько-херсонському напрямку ЗСУ знищили склади росіян і ешелон військової техніки.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER