Тепер український електронний підпис відповідає європейським стандартам

Український електронний підпис відповідає європейським стандартам.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Нещодавно успішно пройшли тестування на eSignature Validation Plugtests 2022. Отже, технічно готові до взаємного визнання цифрових підписів з ЄС”, — написав міністр у Facebook.

Взаємне визнання електронних підписів — важлива частина плану цифрової євроінтеграції, пояснив Федоров. За його словами, це створює переваги для бізнесу і всіх українців.

“Наприклад, можна буде отримувати послуги в ЄС, підприємцям укладати онлайн- контракти з іноземними партнерами, відкривати міжнародні рахунки”, — написав посадовець.

Тестування проводив технічний комітет Європейського інституту телекомунікаційних стандартів ETSI. Саме стандарти ETSI застосовуються в країнах Європейського Союзу в сфері електронних довірчих послуг.

Нагадаємо, Зеленський повідомив, що західним партнерам набагато дешевше передати Україні засоби протиповітряної оборони, ніж щомісяця підтримувати її економіку з дефіцитом бюджету у 5 млрд дол. щомісяця.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER