В Миколаєві відбудеться перша з початку повномасштабної війни сесія міської ради у форматі онлайн

Миколаївська міськрада скликає першу сесію з початку повномасштабного вторгнення військ російської федерації на територію України. Сесія має відбутися 28 липня в онлайн-форматі. Депутати від заборонених в Україні партій також візьмуть у неї участь.

Про це в інтерв'ю телеканалу Ніс-ТВ розповів міський голова Олександр Сєнкевич.

Юристи міськради, сказав Олександр Сєнкевич, відпрацювали питання з приводу формату сесії.

"По-перше, офлайн небезпечно, як міська рада, міський голова, секретар міськради знаходяться в одному приміщенні, якщо туди прилетить ракета, а данні про організацію сесії публічні, тому це може бути небезпечно для людей, ми не можемо їх наражати на небезпеку. По-друге, сесія має відбуватися раз на квартал, це буде перша сесія після початку війни", — розповів Олександр Сєнкевич.

Онлайн-формат означає, що депутатам не потрібно бути ані на території Миколаївської області, ані на території міста.

"Я не кажу: "Давайте, сюди приїжджайте!". Ні, не треба, особливо стосується жінок-депутатів. Це буде дисонанс, коли міський голова каже, виїжджати в безпечне місце, а потім каже: "А, ну, приїжджайте на сесію!". Я залишаюсь при думці, якщо людина може робити щось, десь більш ефективно, ніж в самому місті, це потрібно робити", — пояснив міський голова.

За словами мера, депутатам потрібно зібратися, провести нормативну сесію, поспілкуватися, озвучити свої ідеї. Аби депутати відчували себе частиною міста, яке постійно перебуває під обстрілами.

На сесію винесуть питання різного характеру, сказав Олександр Сєнкевич, але жодних резонансних питань не буде.

"Це будуть питання перейменування вулиць. До нас звертаються люди, які повинні сплачувати оренду комунального майна, яким фактично не можуть користуватися. На розгляд депутатів винесли проєкт рішення, щоб зняти з них плату з 1 березня до кінця 2022 року, тобто за січень-лютий заплатять", — розповів Олександр Сєнкевич.

Стосовно участі у сесії міськради депутатів від заборонених в Україні партій, мер Миколаєва пояснив: "Юристи говорять, що, по-перше, питання щодо заборони діяльності партій, зокрема однієї партії зараз оскаржується в суді, тобто фактично це рішення є замороженим. По-друге, в законі одна справа — партії, інша справа — депутати, обрані миколаївцями, які зараз позафракційні. На сьогодні ми немає від юристів якихось заборон чи передумов для того, щоб сесія не була легітимна".

Подальшу участь депутатів від заборонених партій у роботі міськради, Олександр Сєнкевич прокоментував так: "Щодо якихось інших духовних чи морально-етичних аспектів – це вже не справа міського голови, секретаря міськради і тих, хто організовує сесію. Це вже питання особисті".

Нагадаємо, вранці росіяни обстріляли Миколаїв 6 ракетами С-300.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER