Завдяки HIMARS в п’ять разів зменшилась кількість обстрілів з боку росії – Подоляк

Наразі в Україні триває артилерійська війна. Водночас кількість обстрілів з боку рф зменшилась в п'ять-шість разів завдяки HIMARS, які можуть знищувати російські логістичні центри й склади з боєприпасами.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю DW розповів, що контрнаступ з боку ЗСУ йде постійно.

"Там оперативна обстановка: вони наступають — ми відбиваємо і можемо відразу контрнаступати. Вони платять дуже велику ціну за кілометр просування українською територією. Це дуже гарно, тому що це виснажує російську армію", — сказав Подоляк.

За його словами, отримання реактивних систем залпового вогню HIMARS суттєво змінило картину бою.

"Нині це інший тип війни у порівнянні з першими двома місяцями. Зараз війна артилерійська, далекобійна. Російська артилерія завдавала велику кількість ударів по наших позиціях, тому що у них не була розірвана логістика. Тобто, дуже легко було підвозити снаряди. Буквально, доходило до 50 тисяч пострілів російської артилерії щодня", — зазначив радник голови ОП.

Він додав, що нині кількість обстрілів зменшилася в п'ять-шість разів, щойно почали працювати HIMARS, які можуть знищувати логістичні центрі та склади з боєприпасами.

"Це суттєво змінює картину того, що відбувається на сході і півдні України. Якщо будуть збільшуватися можливості нашої далекобійної артилерії, включно з РСЗВ, то Росія швидше покине нашу територію. Конкретний приклад "доброї волі" на острові Зміїний ви вже бачили. Другий приклад, який може бути вже найближчим часом, це легендарний Антонівський міст на Херсонщині. Як тільки він перестане функціонувати, то Росія зрозуміє, що треба продемонструвати "жест доброї волі" і покинути Херсон", — додав він.

Нагадаємо, Президент США Джо Байден затвердив ще один транш військової допомоги для України, санкціонувавши виділення додатково до 270 мільйонів доларів. До нього увійдуть 4 РСЗВ HIMARS, протитанкове озброєння та БПЛА Phoenix Ghost.

HIMARS

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER