Рекордні 926 млн гривень, одержаних від корупційних та інших злочинів, знаходяться на депозитних рахунках АРМА

Станом на 22 липня в управлінні Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) перебуває понад 926 мільйонів у гривневому еквіваленті, зокрема 847 млн грн, 622 тис. дол. США та 1,9 млн євро.

Про це йдеться у повідомленні на сайті АРМА.

В агентстві зазначили, що це найбільша сума, розміщена на депозитних рахунках у державному банку за весь період існування АРМА.

При цьому лише в період дії воєнного стану в управління Агентства передано майже 230 млн грн, або чверть поточного депозиту.

"Стрімке збільшення депозитного портфеля АРМА є свідченням зростання довіри і розуміння можливостей Агентства з боку правоохоронних органів, які передають в управління все більше арештованих коштів", – заявив керівник АРМА Дмитро Жоравович.

За його словами, на ці кошти нараховуються відсотки за вигідними ставками, що вже дозволило збільшити грошові активи на близько 130 мільйонів гривень.

"По-друге, мотивації передавати кошти в управління АРМА сьогодні додає можливість придбання на них військових облігацій. Тобто, за будь-якого сценарію, депозитний портфель Нацагентства створює додану вартість і приносить користь", – сказав він.

Слід також зазначити, що під час війни АРМА вперше отримало в управління арештовані коштовні метали – 830 кг срібла, яке буде реалізовано на торгах з подальшим поповненням депозитних рахунків.

Нагадаємо, СБУ арештувала додаткові активи Медведчука і його дружини Марченко.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER