Росіяни не знищили в Україні жодної системи HIMARS — генерал США

Армія Росії ще не знищувала американські ракетні системи HIMARS, якими Збройні Сили України б'ють по топцілях у тилу окупантів.

Про це заявив на пресконференції після четвертої зустрічі «Рамштайн» генерал Марк Міллі – голова Комітету начальників штабів США.

Міллі зазначив, що крім HIMARS від США, Україна отримує далекобійну артилерію і від інших країн, наприклад, від Великої Британії.

"На сьогодні ці системи не знищені росіянами, я стукаю по дереву щоразу, коли говорю щось подібне", – сказав він.

Генерал додав, що українці дуже ефективно використовують HIMARS та аналогічні системи. За його словами, Україна має «відмінних артилеристів».

Він також зазначив, що зараз ЗСУ мають вогневий ешелон від глибокого до ближнього бою. Для дальньої дистанції використовуються HIMARS додатково до гаубиць М777, для середнього – М109, для ближнього – артилерія калібру 105-мм та міномети.

Тим часом російська пропаганда перейшла від фейків про «закупівлю» озброєння до фейків про її «знищення». Так, Міноборони РФ кілька раз заявляло про нібито знищення HIMARS. Однак ніяких доказів цьому росіяни не надавали.

Нагадаємо, США передадуть Україні чотири додаткові реактивні артилерійські системи HIMARS. А Міноборони Литви збирається передати Україні додаткові бронетранспортери M113 та M577.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER