ЄС затвердив сьомий пакет антиросійських санкцій з забороною на експорт російського золота

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн підтвердила, що Рада Євросоюзу затвердила сьомий пакет антиросійських санкцій.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Тwitter.

«Держави-члени погодилися з нашими посиленими, продовженими санкціями ЄС проти кремля, – йдеться в повідомленні глави Єврокомісії. – Я вітаю це. Це посилає потужний сигнал москві: ми будемо тримати високий тиск стільки, скільки потрібно», – написала вона.

Новий пакет передбачає заборону на імпорт російського золота, а також розширення списку товарів та технологій подвійного призначення, заборонених до експорту до РФ. Голова європейської дипломатії Жозеп Боррель уточнив, що у новому пакеті також передбачено розширення санкцій проти фізичних і юридичних осіб, близьких до Кремля та президента РФ Володимира Путіна.

Нагадаємо, Євросоюз має намір запропонувати країнам-членам добровільно скоротити споживання природного газу на 15% з наступного місяця через побоювання, що Росія може припинити постачання палива найближчим часом.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER