Розвідники розбили ворожу ДРГ під Харковом, командира взяли в полон

Розвідувальна група Головного управління розвідки «Кедр» провела спецоперацію в селі Дементіївка Дергачівського району Харківської області та знищила великий підрозділ російських військових, що розмістились у зруйнованих будівлях.

Як повідомили в управління ГУР, в результаті вогневого ураження 36 окупантів було знищено, багато рашистів отримали поранення різного ступеню тяжкості.

“«Кедр» разом з підрозділами місцевого ТРО і Національної гвардії провів низку боєзіткнень та змусив ворога відійти з позицій, попри значну чисельну перевагу противника. В результаті операції були здобуті численні трофеї та взято в полон пораненого командира взводу ворожої ДРГ”, – зазначили у відомстві. 

Керівником окупантів виявився уродженець Запорізької області 1989 року народження Станіслав Трутнєв.  Полонений служив військовослужбовцем 140 загону спеціального призначення боротьби з підводними диверсійними силами та засобами Північного флоту ВМФ РФ (в/ч 69068, Відяєво, Мурманської області). Три роки тому був відряджений в угруповання збройних сил РФ в Сирії.

В управлінні розвідки зазначили, що полоненому надали первинну медичну допомогу. 

Нагадаємо, Служба безпеки встановила, що частина російського командування у лютому керувалися топографічними картами України минулого століття. 


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER