Партія Вакарчука вирвалась у трійку лідерів виборчої гонки — «Рейтинг»

Партія «Слуга народу» залишається незмінним лідером електоральних вподобань серед українців. Її готові підтримати 47,1% тих, хто має намір голосувати і визначився з вибором. Також у трійці лідерів «Опозиційна платформа — За життя» (11,1%) та партія «Голос» (8,1%).

Про це свідчать дані опитування, яке проводила група «Рейтинг» у період з 8 по 12 червня.

Крім зазначених політсил, прохідний бар’єр долають також партії «Батьківщина» (7,3%) та «Європейська Солідарність» (5,0%). 

 Партію «Сила і честь» готові підтримати 4,1%, партію «Громадянська позиція» – 2,2%, «Радикальну партію» – 2,1%, «Свободу» – 2,1%, партію «Українська стратегія» – 1,9%, «Опозиційний блок» – 1,8%, «Самопоміч» – 1,2%. Рейтинг інших політичних сил – менше 1%.

Нагадаємо:

  • 20 травня відбулась інавгурація президента Володимира Зеленського. Під час промови шостий президент заявив, що розпускає парламент.
  • 21 травня Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради і призначив дочасні вибори на 21 липня. Він набув чинності з дня публікації — 23 травня.
  • Група депутатів вважає це рішення незаконним і оскаржила його у Конституційному суді.
  • 11 червня Конституційний суд почав розгляд питання про відповідність указу президента Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради та призначення дострокових виборів Конституції України. Близько 18:00 суд продовжив засідання, але у закритому режимі.
  • 14 червня спікер ВР Андрій Парубій заявив, що передав до Конституційного суду документи про чисельність парламентської коаліції на момент виходу з неї фракції «Народного фронту», за якими кількість депутатів в коаліції була більшою за 226.
  • Рішення Конституційного суду очікується після 20 червня.

Вакарчук

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER