Зруйновані будівлі та морський вокзал: наслідки нічної російської атаки по Одещині

У ніч проти 2 серпня російські окупанти завдали чергового удару по портовій інфраструктурі України. Постраждали будівлі Українського Дунайського пароплавства та морського вокзалу Ізмаїла, вибуховою хвилею понівечило сусідні житлові будинки. 

На місці ворожої атаки побував кореспондент Nikcenter, який зафіксував наслідки обстрілу.

Місцеві жителі на місці ворожої атаки дронів

Для удару по портовій інфраструктурі Одещини ворог використав дрони-камікадзе Shahed-136. Як повідомили в Оперативному командуванні «Південь», Силами оборони було збито 11 дронів, проте частина випущених БПЛА долетіла до своїх цілей, спричинивши руйнування будівель та пожеж. Від ударної хвилі постраждали і житлові будинки, розташовані поруч.

Попри удар, на одній з атакованих ворогом будівель тримається український стяг

«Сьогодні вночі була здійснена потужна атака з використанням безпілотних літальних апаратів типу Shahed-136 по портовій інфраструктурі на Дунайському напрямку. Цей напрямок був проголошений багатьма експертами як одна з альтернатив із зернового питання, і саме тому ворог зосередив на ньому свою увагу», – прокоментувала атаку Наталія Гуменюк під час брифінгу щодо наслідків ворожого обстрілу. 

Від ворожого удару постраждали житлові будинки

Наталія Гуменюк нагадала, що подібних атак росіяни вже завдавали по Дунайському напрямку.

Наслідки удару по портовій інфраструктурі Одещини

«Вже відбувалась одна з атак на Дунайський напрямок, і зараз це був такий своєрідний повтор. 11 Шахедів було знищено, працювали сили Протиповітряної оборони і Повітряного командування, територіальна оборона, прикордонники Військово-морських сил. Важливо усвідомлювати, що у ворога великі потужності, а засобів захисту нам все ж таки не вистачає», – розповіла Гуменюк. 



За словами начальниці об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України, ворог намагатиметься завдавати ударів по українських портах і надалі, зокрема, атакуючи і інші напрямки, аби розосередити сили ППО.  

«Цієї ночі атака здійснювалась одночасно на стратегічний напрямок – те, що ми називаємо портовою інфраструктурою, – та на напрямок столичний, тому що, зрозуміло, розосередження протиповітряної оборони – це одна з задач під час будь-якої повітряної атаки», – доповнила вона. 

Також Наталія Гуменюк додала: наразі на всіх рівнях йдуть перемовини щодо посилення української протиповітряної оборони, адже портова інфраструктура повинна бути більш захищеною.

Працівники прибирають на місці атаки російської армії

Як відомо, росіяни в ніч на 2 серпня знову намагалася знищити портову інфраструктуру Одеської області. Для атаки ворог використав дрони-камікадзе. За попередньою інформацією, обійшлося без жертв. 

Раніше стало відомо, що російські атаки на портову інфраструктуру України суттєво впливають на світові ціни на продовольство. Одразу після атаки на Ізмаїл ціни на пшеницю в Чикаго зросли на 4 відсотки й залишалися на рівні 2,5 відсотків протягом дня.


Фото Альони Соломонової


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER