Усі захисники, яких сьогодні звільнили з полону, мають незадовільний стан здоров’я

В Офісі президента розповіли про стан здоров’я звільнених із російського полону бійців. Кажуть, що він незадовільний, тож усі вони перебувають у лікарні й отримують першу медичну допомогу. Попереду на них чекає лікування та реабілітація.

За словами керівника ОП Андрія Єрмака, влада України розчарована бездіяльністю Міжнародного комітету Червоного Хреста, який не забезпечує дотримання прав людини, зокрема українців, які перебувають у полоні.

"Тому настав час для створення нової організації зі штаб-квартирою в Києві, яка справді опікувалася б людьми, котрі перебувають у полоні" – наголосив він.

Андрій Єрмак зазначив, що підготовка цього обміну тривала понад місяць. Над ним працювала велика команда, зокрема Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, представники всіх відомств, а також Офісу Президента України під безпосереднім контролем Глави держави.

Нагадаємо, 3 лютого, відбувся черговий великий обмін полоненими. Додому з російського полону повернулись 116 українських захисників. Серед них оборонці Маріуполя, херсонські партизани, снайпери з Бахмутського напрямку та інші герої.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER