Україна відвела частину військ з передової на північ біля кордону з Білоруссю

Через загрозу постійного наступу зі сторони Білорусі Україна не може кинути всі сили на Донецький напрямок. Союзник Росії постійно демонструє нарощування військової сили.

Про це повідомив посол України у Великобританії Вадим Пристайко, передає Центр журналістських розслідувань.

Заява дипломата різко контрастує з постійними повідомленнями Генерального Штабу, де заявляють, що ситуація на кордоні з Білоруссю залишається контрольованою.

«Ми стурбовані, ми змушені тримати наші сили на півночі України, відводячи їх з передової, щоб бути впевненими, що вони (російсько-білоруські війська) не прийдуть», – заявив Пристайко.

Як вважають військові аналітики, таким чином Росія прагне відтягнути частину українських сил з фронту до північних кордонів. При цьому нещодавно командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв розповідав, що Білорусь не становить безпосередньої загрози для України, однак українські оборонні спроможності на кордоні постійно зростають.

Нагадаємо, в ніч на 7 січня в Білорусь перекинули 700-800 російських військовослужбовців. Попередній ешелон прибув на територію країни-союзника Росії 6 січня.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER