Бюджет України поповнили грантові два мільярди доларів від США: на що підуть кошти

У вівторок, 20 грудня, до державного бюджету України надійшли грантові кошти у розмірі два мільярди доларів з Цільового фонду Світового банку.

Про це повідомляє Міністерство фінансів.

Як пояслнил у відомстві, це вже другий транш з гранту розміром 4,5 млрд доларів. Зазначається, що кошти надані Штатами через Цільовий фонд Світового банку, у рамках проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в України".

Так, залучене фінансування спрямують на забезпечення пенсійних виплат та зарплат працівникам цивільного захисту, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій.

"Така допомога є надзвичайно важливою, адже не тільки дозволяє зберегти можливість вчасно і в повному обсязі здійснювати пріоритетні соціальні платежі, а ще й не збільшує подальше боргове навантаження на держбюджет", – сказав міністр фінансів Сергій Марченко.

Нагадаємо, учасники переговорів у Конгресі США представили законопроєкт про фінансування уряду на суму 1,7 трлн доларів, що передбачає 44,9 млрд доларів додаткової надзвичайної допомоги Україні та союзникам по НАТО.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER