Немає єдиної позиції, дискусія буде напруженою – Боррель про дев’ятий пакет санкцій ЄС проти РФ

Країни Єіросоюзу все ще мають відмінності у підходах до пропозицій Єврокомісії застосувати проти Росії дев'ятий пакет санкцій у зв’язку із її агресивною війною проти України. Тому дискусія, яка відбудеться 12 грудня в рамках Ради міністрів ЄС із закордонних справ, обіцяє бути напруженою.

Про це в Брюсселі перед початком засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ повідомив Високий представник ЄС Жозеп Боррель.

"Ця Рада міністрів ЄС буде тривалою і важкою. Ми маємо в порядку денному Іран, ми маємо в порядку денному санкції проти росії, дев’ятий пакет. Ми все ще не досягли згоди», – заявив Високий представник ЄС.

Він застеріг від непорозуміння щодо різниці між пропозиціями Єврокомісії та рішеннями ЄС

"Коли я, або Президент Єврокомісії, робимо оголошення про санкції, ми оголошуємо лише пропозиції. Я багато разів говорив про те, що рішення приймає Рада ЄС. Тож наразі 27 міністрів мають різні підходи до цього. Наші пропозиції ще не є рішенням, вони мають бути обговорені. Я думав, що цього ранку ми зможемо дати їв «зелене світло», але поки цього не сталося. Ймовірно, це відбудеться наприкінці дня, або завтра, але все ще є питання, які мають бути погоджені", – сказав Боррель.

Додамо, що 12 грудня в Брюсселі розпочалася Рада міністрів із закордонних справ, яка розгляне ситуацію з безпеки у зв’язку із агресією росії проти України та заходи ЄС з реагування на цю агресію, ситуацію в Ірані. Перед формальним засіданням Ради ЄС відбудеться зустріч європейських урядовців із міністрами закордонних справ країн Східного Партнерства, для обговорення поточного стану та перспектив розвитку цієї програми ЄС.

Нагадаємо, до дев’ятого пакету санкцій проти Росії Європейська комісія запропонує внести заборону на нові інвестиції в російський гірничодобувний сектор, а також накласти експортний контроль на товари подвійного призначення на суму 2,3 мільярда євро.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER