Одесит отримав 15 років тюрми за російський прапор

Після початку повномасштабного вторгнення мешканець Одеси почав активно співпрацювати з Федеральною службою безпеки Росії. Чоловік намагався вести підривну діяльність у місті.

Про це повідомили в ДБР, передає Центр журналістських розслідувань.

В серпні агент ФСБ вивісив на одному з житлових будинків російський прапор з написом «Одесса – руський город». Фото з прапором чоловік відправив російській стороні, згодом знімок був використаний у пропагандистських сюжетах.

Також зрадник збирав інформацію про Збройні Сили України та військові об’єкти Одеси, намагався вербувати місцевих правоохоронців для проведення підривної діяльності в місті.

«Зрадник не відмовлявся й від звичайної злочинної діяльності. Він з посібниками планував викрасти патріотично налаштованого підприємця Одеси, який займався волонтерською діяльністю. Для цього зловмисники облаштували підвал для тортур чоловіка, щоб той «погодився» віддати все своє майно та гроші. Кураторам з фсб вони розповідали, що хочуть зробити це, аби дестабілізувати ситуацію в місті, а також для того, щоб після захоплення Одеси військами агресора, обміняти українського патріота на російських полонених», – йдеться в повідомленні ДБР.

У вересні працівники ДБР спільно з СБУ затримали зрадника. Суд визнав одесита винним в державній зраді та колабораційній діяльності і призначив йому покарання – 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, прокуратура затримала заступника мера Херсона, який працював зі зрадником Сальдо. Заступник мера під час окупації Херсону працював  на ворога. Він відповідав за сферу житлово-комунального господарства.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER