Росія може залучити додаткові мобілізовані сили протягом найближчих тижнів – ISW

Протягом найближчих тижнів командування російських військ може залучити додаткові мобілізовані сили для війни проти України.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики дійшли до такого висновку, опираючись на те, що мобілізовані частини 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії РФ завершили навчання у Брестській області Білорусі.

"Ймовірно, російські війська продовжуватимуть використовувати мобілізованих і передислокованих військовослужбовців для відновлення наступальних дій у Донецькій області та утримання оборонних позицій у Луганській області", – зазначили в ISW.

Фахівці поінформували, що росіяни починають зміцнювати свої позиції на окупованих територіях Луганської, Донецької та Запорізької областей особовим складом, відведеним з Херсонської області, та мобілізованими.

Посилаючись на український Генштаб, Інститут вивчення війни пише про збільшення чисельності військ РФ у Луганську. Новоприбулих росіяни розміщують у покинутих будинках в Красному та Сімейкиному.

До слова, частина передислокованих солдат Росії прибуває в Новоайдар, що розташований приблизно за 55 км на схід від Сєвєродонецька, а також до Маріуполя.

За словами радника міського голови Петра Андрющенка, окупанти розміщують там від 10 до 15 тисяч військовослужбовців.

"Андрюшенко заявив, що новомобілізовані перекидаються на західну лінію фронту Донецької області. Окрім цього, російські війська намагаються розосередити сили шляхом розгортання деяких елементів у напрямку Гуляйполя на сході Запорізької області", – додають аналітики.

Нагадаємо, незважаючи на заяви російської владної верхівки про офіційне завершення мобілізації, у РФ продовжують проводити приховані мобілізаційні заходи. Також триває підготовка до наступної хвилі призову.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER