Росіяни не залишать решту України без важких боїв – Пентагон

Російські загарбники не збираються відмовлятися від окупованих раніше українських територій. За звільнення окупованої частини України триватимуть важкі бої.

Про це під час брифінгу заявив представник Пентагону, передає Центр журналістських розслідувань.

Російські війська перемістили свої частини на східний берег Дніпра, де облаштовують оборонні укріплення. Таким чином окупанти поступилися українській стороні значною частиною територій разом з містом Херсон.

«Росіяни, схоже, не збираються залишати іншу частину окупованої України, і там, безсумнівно, ще чекають важкі бої. Але звільнення міста Херсона – це значне досягнення і свідчення стійкості, рішучості та наполегливості українського народу і його збройних сил у боротьбі за захист своєї країни», – зазначили в Пентагоні.

В штаб-квартирі Міноборони США дотримуються думки, що з настанням зими військові дії в Україні можуть сповільнитися. Проте, в США не мають наміру зменшувати темпи підтримки ЗСУ, оскільки на допомогу жодним чином не впливає погода.

Нагадаємо, українські військові не приймуть ніяких умов чи компромісних рішень. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів телефонну розмову з американським генералом Марком Міллі. Він подякував представникові США за підтримку України та запевнив, що ЗСУ боротимуться стільки, скільки вистачить сил.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER