Угорський депутат висловив побажання анексувати Закарпаття

Угорський депутат Ласло Тороцкаї з нагоди дня незалежності Польщі заявив про анексію частини українських територій.

Привітання він опублікував у Twitter, передає Центр журналістських розслідувань.

Ласло Тороцкаї опублікував фото польсько-угорського кордону 1939 року. Якраз в цей період Угорщина захопила Карпатську Україну.

Депутат підписав фото, що він має надії скорої зустрічі на польсько-угорському кордоні. Таким чином представник Угорщини закликав до перегляду державних кордонів України.

 В Міністерстві закордонних справ України відреагували на скандальну заяву та закликали уряд сусідньої держави засудити подібні безвідповідальні висловлювання.

Заклик угорського депутата Ласло Тороцкаї до перегляду державних кордонів є неприйнятним. Закликаємо уряд Угорщини засудити такі безвідповідальні висловлювання, які підважують двосторонні відносини та не відповідають духу добросусідства.

Це вже не перший скандальний вчинок Ласло Тороцкаї. Ще у 2006 році він організував антисловацьку демонстрацію, під час якої спалили словацькі державні символи.

Нагадаємо, Угорщина заблокувала виділення Україні фінансової допомоги. Уряд Угорщини заблокував пакет допомоги від ЄС у розмірі 18 мільярдів євро, який Україна мала отримати у 2023 році.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER