“Українці здобули надзвичайну перемогу”: в Байдена прокоментували звільнення Херсона

Відхід російських військ з міста Херсон є надзвичайною перемогою для України. Але підтвердити те, що РФ вивела всі свої сили із західного берега річки Дніпро поки не можна.

Про це заявив радник президента США Джо Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає Bloomberg.

"Схоже на те, що росіяни дійсно відступили. І справді схоже на те, що українці щойно здобули надзвичайну перемогу, коли єдиний обласний центр, який Росія захопила в цій війні, повернувся під український прапор", – зазначив Салліван.

При цьому він відкинув слова глави держави Володимира Зеленського про те, що він нібито просив президента України продемонструвати відкритість до мирних переговорів з РФ.

"Україна є стороною миру в конфлікті, а Росія є стороною війни. РФ могла б відвести свої війська і припинити війну, тоді як якби сили українці припинили бої – це був би кінець України", – підсумував Салліван.

Нагадаємо, 11 листопада Україна офіційно звільнила Херсон від російських окупантів. Першими в місто зайшли бійці спецпідрозділів, яких з квітами та сльозами на очах зустрічали жителі Херсону.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER