У Скадовській громаді на Херсонщині почали збирати дані про захоплені окупантами квартири та будинки

Тікаючи з правого берега Дніпра у Херсонській області, російські загарбники масово розселяються в населених пунктах Скадовщини. Обирають квартири та будинки, з яких господарі виїхали через окупацію. У зв'язку з цим виконавчий комітет Скадовської міської ради вирішив зібрати дані про захоплене житло жителів громади та передати їх до поліції.

Про це повідомляє Скадовська міська територіальна громада у фейсбуці та підтвердив міський голова Скадовська Олександр Яковлєв у коментарі Суспільне Херсон.

За словами міського голови Скадовська Олександра Яковлєва, нині в чужі квартири в Скадовській громаді оселяються як російські військові, так і жителі інших районів Херсонщини.

"Ми хочемо цю інформацію трохи узагальнити, щоб розуміти, наскільки значні масштаби такого захоплення. Якщо вдасться, будемо мати уявлення про цифри статистики про регіони громади", – говорить Олександр Яковлєв.

Мер Скадовська ще повідомив, що у його домі також зараз хазяйнують окупанти.

"Особисто я повідомив поліцію, що моє житло захоплене. Будемо чекати на якийсь механізм, як люди можуть повідомити про таке правоохоронним органам. Це не офіційна заява до поліції, тому надати таку інформацію може будь-хто – родичі, знайомі, які перебувають на підконтрольний Україні території. Але обов'язково зі зворотнім зв'язком, щоб ми могли її перевірити", – розповів очільник міста.

У електронній формі, яку підготували для мешканців громади, кілька основних питань. Серед них – адреса житла, ким та коли воно захоплене, контакті дані того, хто звертається.

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру директорці Херсонського обласного краєзнавчого музею.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER