Брав участь у перекиданні бронетехніки до Криму: СБУ повідомила про підозру главі Мінтрансу РФ Савєльєву

Правоохоронці повідомили про підозру міністру транспорту Росії Віталію Савєльєву, який брав участь у підготовці та проведенні збройної агресії проти України.

Про це повідомляє СБУ.

"За даними слідства, високопосадовець сприяв Міноборони РФ у переміщенні особового складу, озброєння та військової техніки окупантів до кордонів України та у захоплені райони. Переправлення колон здійснювали залізничним транспортом через територію Криму", – йдеться в повідомленні.

так, СБУ задокументувала, що з 26 березня 2021 року до 4 вересня 2022 року Савєльєв забезпечив перекидання до Криму майже 300 одиниць ворожої бронетехніки. Серед них – російські танки, бронетранспортери, бойові машини піхоти і автоцистерни із сотнями тонн паливно-мастильних матеріалів. Зазначено, що саме цю техніку росіяни задіяли на початку повномасштабної війни, зокрема у бойових діях у Херсонській, Запорізькій та Донецькій областях.

Для переміщення військових ешелонів використали більше 250 вагонів. Для цього Савєльєв дав відповідне доручення підпорядкованим підрозділам компанії "Российские железные дороги" і так званого "федерального государственного унитарного предприятия Республики Крым "Крымская железная дорога"".

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ підозрюють міністра транспорту РФ за такими статтями Кримінального кодексу :

  • ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у плануванні, підготовці, розв’язуванні та веденні агресивної війни);
  • ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

Санкція статей передбачає покарання до 15 років ув’язнення.

Раніше повідомлялося, в СБУ підтвердили затримання президента «Мотор-Січ». Керівництву «Мотор-Січ» оголосили підозру в колабораціонізмі та пособництві державі агресору.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER