“Зроблено неможливе”: на Донеччині частково відновили газопостачання

На Донеччині частково відновили газопостачання: централізоване опалення буде у 15 громадах. Ще у 10 громадах будуть опалювати об'єкти критичної інфраструктури та облаштують пункти обігріву. 

Про це повідомивголова Донецької ОВА Павло Кириленко.

"Це – без перебільшення – героїчний вчинок усіх, причетних до цього процесу. Зокрема, працівників облгазу, Укртрансгазу, обласної та місцевих військових адміністрацій. Однак навіть ці наші зусилля не гарантують безперебійного проходження опалювального сезону. Крім того, не забезпечують централізованого опалення на усій території області", – написав Кириленко.

За його словами, у 10 громадах централізоване опалення наразі неможливе, тому що там точаться активні бойові дії й відновити зруйновану критично важливу інфраструктуру немає можливості

"Опалювальний сезон стартує на Донеччині з 1 листопада. На терміни його початку, звичайно, можуть вплинути як погода, так і військові дії – ворог обов'язково використає фактор морозів як зброю передусім проти цивільного населення", – додав голова ОВА.

Тож населення, особливо із зони безпосередніх бойових дій, продовжують евакуйовувати.

Раніше газопостачання на Донеччині було припинено унаслідок російських обстрілів. Влітку прогнозувалося, що взимку регіон може повністю лишитися без газу.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER