НАТО сьогодні проводить ядерні навчання в Європі

У НАТО заявили про початок щорічних навчань "Steadfast Noon" ("Стійкий полудень") з використанням ядерних бомбардувальників у Європі. 

До 60 літаків візьмуть участь у тренувальних польотах над Бельгією, Північним морем і Великою Британією, щоб відпрацювати використання ядерних бомб США, які базуються в Європі, передає Reuters.

Ядерні навчання, в яких не використовуються бойові бомби, відбуваються на тлі підвищеної напруженості після того, як Росія неодноразово погрожувала завдати ядерних ударів по Україні після серйозних військових невдач на полі бою.

"Стійкий полудень", ймовірно, збігається з власними щорічними ядерними навчаннями Москви, які отримали назву "Гром", які зазвичай проводяться наприкінці жовтня і під час яких Росія випробовує свої ядерні бомбардувальники, підводні човни та ракети.

Нагадаємо, в НАТО не бачать підготовки Росії до ядерного удару.  Але представники США попередили владу РФ про неминучість негайної військової відповіді в разі застосування ядерної зброї проти України.  


Андрій Попов

У журналістиці понад 20 років. Тематика: економіка, місцеве самоврядування, розвиток міста, ефективність використання публічних коштів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER