На Херсонщині ЗСУ знищили окупантів з 439 бригади, яка вбила 8 цивільних на зупинці у Миколаєві

Внаслідок артилерійського обстрілу на початку вересня у Херсонській області загинули щонайменше двоє російських офіцерів із 439 артилерійської бригади. Окупанти з цього підрозділу раніше здійснили обстріл зупинки у Миколаєві, який забрав життя вісьмох цивільних.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як відомо з некрологів у російських соцмережах, серед загиблих окупантів з 439 бригади: майор Олександр Фіньков та молодший сержант Ріят Нуралієв. Як стверджують росіяни, вони “героїчно” померли внаслідок масованого артилерійського обстрілу.

Можливо, артилерійський удар був нанесений по російській колоні або місцю дислокації, адже майор Фіньков займав посаду начальника служби радіаційного, хімічного та біологічного захисту. На війну він відправився, як стверджують у некрологах, всередині серпня, а загинув вже 2 вересня. Як перевірили журналісти, саме в цей день він і користувався востаннє месенджером “Телеграм”.

Загиблий окупант Олександр Фіньков

Інший загиблий окупант, сержант Нуралієв, працював у бригаді на посаді водія, а участь у війні брав ще з початку повномасштабного вторгнення.

Вони «приєдналися» до ліквідованих раніше начальника штабу бригади майора Артема Лазаренка та начальника розрахунку артустановки лейтенанта Рустама Ніязова. Їхні фото роздрукували на банері і розмістили біля військової частини 439 бригади.

Разом з цим, журналістам вдалося знайти чинного командира 439 бригади – це 45-річний полковник Анатолій Лапандін. Нещодавно у інтерв’ю росЗМІ він підтвердив значні втрати свого підрозділу.

Також комбриг заявив, що бере безпосередню участь у вторгненні та періодично знаходиться на передовій. За це він вже встиг отримати Орден Мужності.

Відзначимо, що Лапандін, будучи командиром реактивного артилерійського дивізіону, брав участь у захопленні Криму у 2014 році. Як встановили волонтери InformNapalm, прізвище і посада окупанта були зазначені в документі про “триденне бойове завдання” для понад тисячі російських військових.

Лапандін з родиною проживає у Знам’янську, користується автомобілем  Toyota Land Cruiser (номер О675МУ30). Мобільний номер командира ворожих артилеристів – +79891310995.

Раніше Центр журналістських розслідувань повідомляв, що обстріл Корабельного району Миколаєва, внаслідок якого загинули вісім цивільних та ще 19 – дістали поранень, здійснила 439 реактивна артилерійська бригада Південного військового округу Росії. Детальніше про начальників цих окупантів та їхній злочин читайте в розслідуванні «Остання зупинка: що відомо про російську бригаду, яка вбила вісьмох миколаївців».

This publication was produced with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of DW Akademie/ MediaFit Programme for Southern and Eastern Ukraine Програма Медіафіт для Південної та Східної України and do not necessarily reflect the views of the European Union..


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER