Понад 80 фізосіб і 9 організацій: Японія розширила санкції проти РФ через анексію територій України

Уряд Японії ввів додаткові санкції проти РФ після спроб Кремля незаконно приєднати Луганську, Донецьку, Запорізьку та Херсонську області України.

Про це повідомляє NHK.

Так, загалом до списку осіб, активи яких підлягають замороженню, буде додано 81 особу та дев’ять організацій РФ.

"Серед них проросійські сепаратисти на сході та півдні України, які, як вважають, безпосередньо відповідальні за односторонню анексію. Також включено високопосадовців уряду та військові організації", – йдеться в повідомленні.

За даними ЗМІ, санкції торкнуться родичів глави Чечні Рамзана Уадирова, міністра оборони РФ Сергія Шойгу, глави Радфеда Валентини Матвієнко, прем'єр-міністра Михайла Мішустіна, заступника голови Радбезу Дмитра Медведєва, а також Аліни Кабаєвої.

Пізніше заступник генсекретаря уряду Японії Сейдзі Кіхара заявив журналістам, що дії, які Росія називає "референдумами" та "приєднанням", посягають на суверенітет і територіальну цілісність України та є порушенням міжнародного права.

Він сказав, що Японія рішуче засуджує їх, додавши, що його країна не може потурати спробам Росії в односторонньому порядку змінити статус-кво.

Кіхара наголосив, що Японія продовжуватиме співпрацювати з іншими членами G7 та світовою спільнотою, щоб просувати жорсткі санкції проти Росії.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада ЄС затвердила восьмий пакет санкцій проти Росії за її агресію проти України. Цей пакет є відповіддю на війну Росії проти України, у тому числі незаконну анексію української території на основі фіктивних "референдумів", мобілізації додаткових військ та відкритих ядерних загроз.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER