Долучити Миколаїв до зернового коридору поки що неможливо, – Кім

Долучити Миколаїв до зернового коридору поки що неможливо через постійні обстріли регіону російськими окупантами, зокрема міста Очакова.

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі телеканалу Апостроф TV.

Голова ОВА пов'язує неможливість проходу суден для експорту українського продовольства з ризиком обстрілів зі сторони російської армії. 

"Ми працюємо над цим питанням, але наразі це неможливо. Працюють лише два коридори, які є в Одеській області. Ми дуже хочемо, щоб це запрацювало, залежить від безпекової ситуації в області. Наразі ніхто не може взяти відповідальність забезпечити прохід суден у море на експорт через географічні особливості нашого регіону", – заявив Кім. 

Роісяни вже неодноразово завдавали ударів по Очакову. Зокрема, сьогодні вранці, 3 жовтня, о 06:10 окупанти вкотре обстріляли акваторію Очакова. За диними місцевої влади постраждалих немає.

Крім цього, за словами Кіма, окупанти продовжують активно вести повітряну розвідку БпЛА. 

"Вони постійно є в повітрі. Намагаються моніторити та збирати інформацію. Щодо ворожих іранських "Шахідів" знаю, що п'ять із семи збили наші ЗСУ, але загроза залишається,", – додав голова ОВА.

Також Віталій Кім повідомив, що сьогодні в Миколаєві 30 день без обстрілів з початку повномасштабного вторгнення РФ.

"Відносно спокійно [минула доба]. Це, мабуть, 30-й день з початку війни, коли не обстрілювали обласний центр. Та й по всій лінії. У нас один поранений цивільний, було декілька прильотів, але вони не підтверджуються або були в чисте поле. Бо руйнувань за сьогодні немає і слава Богу", – додав Віталій Кім.

За даними поліції Миколаївської області, за минулу добу війська РФ обстріляли та пошкодили 18 житлових будинків Миколаївщини.

Всього станом на 3 жовтня з початку російського вторгнення на Миколаївщині пошкоджено частково або повністю 11 тисяч 940 цивільних об'єктів.

Нагадаємо, сьогодні 3 жовтня від ворожих обстрілів постраждали Миколаївський та Баштанський райони.

This publication was produced with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of DW Akademie/ MediaFit Programme for Southern and Eastern Ukraine Програма Медіафіт для Південної та Східної України and do not necessarily reflect the views of the European Union..

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER