У Криму окупанти роздали татарам уже 1500 повісток – Ташева

У тимчасово окупованому Криму після оголошення Путіним часткової мобілізації в росії роздали мінімум 1500 повісток представникам кримськотатарського народу.

Про це під час брифінгу 28 вересня повідомила постійна представниця президента України в АРК Таміла Ташева.

“Нам відомо про щонайменше 1500 повісток, які роздали кримським татарам. Це була масова роздача повісток у місцях компактного проживання кримських татар, таких як шостий та сьомий райони Бахчисараю, с. Строганівка, с. Зуя, м. Саки, с. Азовське, Майське, Добрівської долини”, – розповіла Ташева.

За її словами, роздача повісток охопила значну кількість кримських татар, неспівмірну з їхньою загальною чисельністю на півострові. Так, згідно з останнім переписом населення, в Криму проживало 250 тисяч представників кримськотатарського народу.

“Варто розрізняти роздачу повісток та мобілізацію. Це різні речі, тому що ми, як представники держави, правозахисні організації, адвокати радили нашим громадянам, навіть коли отримали повістку, не з’являтися до військкомату, виїжджати”, – зазначила вона.

Раніше Кримськотатарський ресурсний центр повідомив, що на півострові окупаційна адміністрація мобілізувала до російської армії 60 тисяч чоловіків.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER