Отримала позивний “007”: У Запоріжжі затримали російську агентку

У Запоріжжі правоохоронці затримали російську агентку, яка прибула у місто під "легендою" волонтерки. Насправді жінка виконувала завдання ФСБ щодо виявлення дислокації підрозділів українськиї військових.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

"Ця мешканка тимчасово окупованого Пологівського району Запорізької області була завербована спецслужбами РФ ще на початку повномасштабного вторгнення. Від свого російського "куратора" вона отримала позивний "007" та інструктаж з ведення розвідувально-підривної діяльності на території регіону. Для маскування своїх злочинних дій поплічниця агресорів представлялась місцевою волонтеркою", – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, на тимчасово окупованій території жінка збирала дані про учасників партизанського руху на півдні для їх подальшого виявлення.

Наступне вороже завдання агентки було налагоджувати контакти з українськими захисниками, щоб встановити місця дислокації та переміщення підрозділів ЗСУ. Для цього вона виїхала з тимчасово окупованої території до Запоріжжя. Отримані координати, а також дані про кількість особового складу і техніки Сил оборони вона планувала передавати окупантам через спеціально створений анонімний Телеграм-канал.

Зазначається, що співробітники СБУ викрили зловмисницю.  Наразі слідчі повідомили їй про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Суд обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, СБУ викрила диверсанта-зрадника, який за наказом російських замовників хотів підірвати склад боєприпасів ЗСУ на Херсонщині. За це йому пообіцяли 30 тисяч гривень.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER