Лейтенанта із Миколаївщини посмертно нагородили орденом “За мужність”

Президент України Володимир Зеленський посмертно нагородив поліцейського із Очакова державною нагородою. 

Про це розповіли у МВС:

"Лейтенант поліції Юрій Кравченко героїчно загинув під час оборони Миколаєва

Юрій Кравченко народився в Очакові на Миколаївщині. Він виріс біля моря та обрав професію, пов’язану із суднобудуванням. Та коли у 2014-му на сході України почалась війна Юрій був одним із перших добровольців, хто вступив до лав підрозділу патрульної служби особливого призначення "Миколаїв".

26 лютого, коли окупанти були на підступах до Миколаєва, Юрій Кравченко прибув до підрозділу, отримав зброю та бронежилет та без жодних вагань разом з іншими поліцейськими тримав оборону міста.

"Від ворожих куль його життя обірвалось. Разом з ним загинув і його побратим Ярослав Лук’яненко, а ще п’ятеро бійців підрозділу отримали поранення", – кажуть у Міністерстві. 

За героїзм та відвагу у боротьбі за територіальну цілісність нашої країни Президент України відзначив лейтенанта поліції Юрія Кравченка державною нагородою – орденом “За мужність” ІІІ ступеня посмертно.

Нагадаємо, президент нагородив чотирьох миколаївських морпіхів з 36-ї окремої бригади за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету України.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER