Київ хоче викупити збанкрутілий банк “Січ”

Київ планує створити Муніципальний банк міста на базі збанкрутілого "Банку Січ".

Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, повідомляє пресслужба КМДА.

"Місто інвестує в банк для створення на його базі Муніципального банку Києва – для подальшого його перетворення на універсальний фінансовий інструмент міста", – зазначив чиновник.

За його словами, муніципальний банк є найкращим та надійним інструментом для проектного фінансування та роботи з Міжнародними фінансовими організаціями, іноземними інвесторами-партнерами. А також для фінансування робіт з відновлення інфраструктури міста і економіки загалом.

Також заступник київського міського голови підкреслив, що Муніципальний банк – це оптимізація фінансів міста і значна економія коштів громади.

Поворозник прокоментував і плани щодо купівлі несплатоспроможного АТ "Банк Січ".

"На ринку виникла унікальна ситуація, коли банк, який продовжує працювати і виконує всі свої зобов’язання, можна придбати за менші кошти і не очікувати півтора-два роки, що потрібні для створення нового банку. Для міста придбання існуючого банку і перетворення його на муніципальний, а також утримання цього банку коштуватиме на рік менше, ніж сьогодні витрачається на комісії за обслуговування в інших банках", – роз’яснив чиновник.

Крім цього, з’явиться можливість зберегти робочі місця, виконувати в повному обсязі зобов’язання перед бізнесом та вкладниками "Банку Січ", пише пресслужба.

Нагадуємо, Нацбанк 9 серпня віднес "Банк Січ" до категорії неплатоспроможних – банк не виконав вчасно свої зобов’язання перед регулятором за кредитами рефінансу через брак коштів.

Нагадаємо, ОГПУ наклав арешт  на активи Фрідмана в Альфа-Банку.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER