З одеських портів вийшов рекордний караван суден за весь час роботи зернового коридору

4 вересня, в неділю, з трьох українських портів вийшов караван з 13 суден з аграрною продукцією. Це найбільший караван з часів запровадження зернового коридору.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури.

"Сьогодні з портів "Одеса", "Чорноморськ" і "Південний" вирушило 13 суден – це найбільший караван суден з початку реалізації "зернової ініціативи", – йдеться в повідомленні.

Зокрема, з порту "Південний" відправились 6 суден, "Чорноморськ" — 5, а з порту "Одеса" — 2.

Загалом на борту 13 суден 282,5 тис. тонн української агропродукції, яка прямує до 8 країн світу, зазначають у міністерстві.

Повідомляється, що загалом за час реалізації Ініціативи про безпечне транспортування агропродукції вже 86 суден вирушили з українських портів з пунктами призначення в 19 країнах світу. На їхньому борту 2 млн тонн агропродукції.

Перше судно за угодою, яку підписали Україна, Туреччина, Росія та ООН, вийшло з Одеси 1 серпня. Деякий час були сподівання включити до угоди Миколаївський порт, але через наближенність до зони акетивних боїв цього не сталося. 

На жаль, це менше місячних довоєнних показників, а Україні потрібно терміново вивозити  збіжжя як минулого, так і поточного маркетингового сезону. Внутрішні ціни на зерно та насіння олійних культур  залишаються на межі збитковості через різкий рост витрат агровиробників. 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER