У разі евакуації населення в Миколаївській області можуть виникнути проблеми із забезпеченням транспортом – Кім

У разі, якщо у Миколаївській області буде оголошена обов’язкова евакуація місцевого населення, проблеми можуть виникнути лише із забезпеченням необхідної кількості транспорту.

Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім в ефірі телемарафону, передає Центр журналістських розслідувань.

За словами Кіма, евакуація може бути оголошена, наприклад, в разі аварії на окупованій росіянами Запорізькій АЕС. 

“Найближча точка ЗАЕС до Миколаївської області – це 100 кілометрів. Багато що залежить від вітру та погодних умов, але ми пропрацювали шляхи евакуації, яка може бути через потенційну небезпеку. Розподіл щодо кількості препарату (“Калію йодиду”, – Ред.) проводили не ми. Він буде у нас в наявності в тій кількості, яку визначить МОЗ. Як я розумію, цей препарат для людей віком до 41 року. Я вважаю, що ми готові до цієї ситуації. Ми пропрацювали і прорахували це”, – зазначив голова ОВА.

Однак, за його словами, можуть виникнути проблеми з транспортом.

“Єдина проблема, яка в нас є, – це кількість транспорту, який потенційно може буде зарезервований для цього. Але це через мобілізацію транспорту для військових дій. Але я вважаю, що військові теж нам допоможуть. Ми допрацьовуємо необхідний додатковий транспорт, який маємо забезпечити”, – розповів Віталій Кім.

Також очільник Миколаївської ОВА зазначив, що проблем з евакуацією через опалення у регіоні не буде.

“Що стосується районів на лінії вогню, там не буде проблем, тому що там розгалужена мережа і є дуже багато альтернативного опалення. Ми не бачимо там великих проблем, що це може бути (евакуація – Ред.). Тим паче, що з тих районів вже була евакуйована значна кількість населення і це питання стосується невеликої кількості людей. Добровільна евакуація вже повністю проведена, залишається лише примусова. Це дуже тонке питання, тому що ми не хочемо порушувати ніяких прав і свобод, але ми будемо дивитися по ситуації і в разі необхідності ми евакуюємо людей примусово”, – уточнив він.

Нагадаємо, раніше Ірина Верещук повідомила про те, що обов’язкову евакуацію, окрім Донеччини, планують оголосити на частині територій Миколаївської, Харківської та Запорізької областей.

 

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER