В Миколаївській області заклади освіти забезпечені укриттями найгірше, – МВС

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що освітні заклади на Миколаївщині гірше забезпечені укриттями, ніж інші області України.

Про це він сказав під час наради з міністром освіти Сергієм Шкарлетом, представниками обласних військових адміністрацій та громадських організацій у вівторок 16 серпня, передає пресслужба МВС.

Розповідаючи про підготовку регіонів до початку навчального року, очільник МВС повідомив, що на сьогодні найгірше забезпечені укриттями заклади освіти Миколаївщини. За його словами, там захисні споруди обладнані лише в 16% закладів освіти. Найкраща ситуація у Львівській області, там до початку офлайн навчання готові 83% закладів. Середній показник по країні — 41%.

Він додав, що в Україні  перевірено понад 80% освітніх закладів — це більше 21 тисячі об’єктів.

— Головну роль в цьому процесі відіграють органи місцевої влади, адже саме вони відповідальні за підготовку. Ми своєю чергою закріпили за кожним навчальним закладом в регіонах рятувальника – це конкретний працівник, який також відповідатиме за те, чи готовий заклад до нового навчального року. На сьогодні за нашими даними укриттями забезпечено близько 41% закладів освіти усіх рівнів, – зазначив міністр.

Нагадаємо, що раніше заступник голови Миколаївської ОВА Олександр Трайтлі повідомляв про готовність 153 шкіл навчатися офлайн.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER