ЗСУ відбили низку штурмів та наступів окупантів, на двох напрямках тривають бої, – Генштаб

Українські військові відбили наступи росіян на сході, а також поблизу Новогригорівки на Південнобузькому напрямку. Тим часом окупанти дистанційно мінують села у Харківській області.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу ЗСУ.

На Харківському напрямку окупанти здійснювали вогневе ураження в райони населених пунктів Одноробівка, Соснівка, Дуванка, Дементіївка, Питомник, Руська та Черкаська Лозова, Черкаські Тишки, Петрівка, Верхній Салтів, Мосьпанове, Іванівка, Коробочкине та Чепіль.

Завдали авіаційних ударів біля Верхнього Салтова, Гусарівки і Соснівки. Також було зафіксовано дистанційне мінування місцевості неподалік Перемоги та Українки.

На Донецькому напрямку окупанти зосереджують основні зусилля на веденні активних наступальних та штурмових дій на Краматорському, Бахмутському та Авдіївському напрямках.

На Краматорському напрямку ворог обстріляв із ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Краматорськ, Верхньокам’янське, Григорівка, Переїзне та Роздолівка. Біля Івано-Дар’ївки, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії. Зазнав втрат та відступив.

На Бахмутському напрямку загарбники обстрілювали військову та цивільну інфраструктуру в районах Костянтинівки, Соледара, Шумів, Яковлівки та Майорська. 

На Авдіївському напрямку росіяни, окрім обстрілів неподалік Авдіївки, Красногорівки, Олександрополя, Водяного, Опитного, Новокалинового і Новобахмутівки, завдали авіаудару біля Мар’їнки. Вели наступ у районі Невельського, бойові дії тривають.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти вели обстріли поблизу Володимирівки, Новоукраїнки, Павлівки, Вугледара, Новосілки, Чарівного, Времівки, Кам’янського, Дорожнянки та Новополя.

На Південнобузькому напрямку ворог зосередився на недопущенні просування українських військ та веденні повітряної розвідки безпілотниками.

Росіяни продовжують обстріли із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Степова Долина, Нова Зоря, Прибузьке, Шевченко, Киселівка, Благодатне, Широке, Кобзарці, Андріївка, Добрянка, Осокорівка, Потьомкине, Трудолюбівка, Велика Костромка та Червоногригорівка.

Завдали авіаційних ударів в районах Посад-Покровського, Білої Криниці та Лозового. Недолуга спроба наступального бою поблизу Новогригорівки завершилась для загарбників значними втратами та втечею.

Нагадаємо, після серії втрат Чорноморський флот РФ ховається біля узбережжя Криму.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER