Окупанти відрізали Херсонщину від українського зв’язку і джерел інформації, а також вдаються до репресій, – ХОДА

Близько двох з половиною місяців Херсонщина "відрізана” від зв’язку від українських мобільних операторів. Подекуди працює Інтернет, але повільно та з постійними перебоями. Також росіяни заблокували більшість українських сервісів, вони працюють тільки з VPN. Про це інформує Херсонська ОДА.

Ситуація залишається тяжкою, тривають активні бойові дії. Звільнені населені пункти цілодобово потерпають від ворожих обстрілів. Окупанти цілеспрямовано руйнують цивільну інфраструктуру та вбивають мирних жителів.

Від обстрілів потерпають мирні жителі, які не мають змоги виїхати.

На Херсонщині окупанти продовжують збирати паспортні дані громадян. Наразі вимогу про заповнення анкет висунуто всім працівникам КП та пенсіонерам, які отримують так звану «гуманітарку». Дані збираються також у тих, хто звертається до окупаційної влади з будь-якими питаннями – реєстрація новонароджених, надання медичної допомоги тощо.

Окупанти продовжують проводити обшуки – людей зупиняють на вулиці або проникають в їх будинки. Росіяни можуть викрасти й вивезти херсонців у невідомому напрямку навіть за українську символіку.

Нагадаємо, на окупованій території Херсонщини підірвався на міні автомобіль вчительки ліцею.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER