Трьох бойовиків «ДНР» засудили до 15-ти років ув’язнення

Суд у Полтаві визнав винними у державній зраді трьох бойовиків терористичної організації «ДНР» та засудив їх до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про повідомляють в СБУ.

Усі вони входили до складу незаконного збройного формування так званого "4 окремого мотострілецького батальйону 119 полку ДНР". Вони потрапили в полон наприкінці березня при звільненні Сіверщини (Сумська область).

За даними слідства, 24 лютого 2022 року вказані особи, незважаючи на те, що не мали військових професій, добровільно вступили до лав бойовиків, де отримали військову форму, зброю та боєприпаси до неї.

На початку березня під керівництвом військовослужбовців з Росії вони пройшли короткострокове військове навчання на території Білгородської області. Після закінчення його їх відправили воювати на Сумському напрямку.

Встановлено, що окупанти задіяли зрадників для:

  • облаштування та зміцнення бойових позицій та блокпостів на тимчасово окупованих територіях;
  • здійснення контрольно-пропускних та охоронних функцій на блок-постах та позиціях ворога.

Зібрана слідчими СБУ доказова база дозволила засудити їх до реальних термінів ув'язнення.

Нагадаємо, росіяни використовують підрозділи, що складаються з в’язнів, для контролю над населенням в окупованих частинах України.


Оксана Орсач

Журналістка-розслідувачка.Висвітлює у матеріалах корупцію на місцевому рівні та воєнні злочини. Працює в команді Nikcenter з 2019 року.Звертайтеся поштою orsach@nikcenter.org

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER