Україна з початку війни повернула 46 депортованих росією дітей

Україна з початку повномасштабного вторгнення повернула 46 дітей, які були примусово вивезені в росію. Наразі офіційно відомо про понад 5 тисяч депортованих дітей.

Про це повідомляє радниця-уповноважена президента з прав дитини Дар'я Герасимчук під час брифінгу.

Вона пояснила, що пошуки депортованих дітей починаються зі встановлення поіменних списків. Пошуками займають міжнародні організації, оскільки Україна немає доступу до тимчасово окупованих територій та росії. Мова йде про Міжнародний комітет Червоного Хреста, ЮНІСЕФ та інші структури.

"Наша задача – наповнити максимум список інформацією і передати його в міжнародну організацію", – підкреслила Герасимчук.

За її словами, пошук кожної дитини здійснюється індивідуально, а єдиного алгоритму поки що не існує. Уповноважена президента також зазначила, що повернення обговорюється через посередників.

Герасимчук додала, що наразі офіційно підтверджено 5 100 випадків депортації дітей, але цифра збільшується щодня.

Нагадаємо, херсонська колаборантка допомогла окупантам вивезти до Криму з Херсонщини 60 дітей для їхньої мілітаристської обробки.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER