Передана до суду справа херсонського чиновника-колаборанта

Колишній керівник Держекоінспекції в області, щоб повернути собі керівну посаду, добровільно пішов на співпрацю з представниками країни-агресорки й очолив фейкову «Инспекцию сельхознадзора области военно-гражданской администрации Херсонской области».

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

 

 

Коли в Херсон зайшла російська армія, Суворов самовільно прибув до будівлі Держпродспоживслужби та оголосив загальні збори колективу. Згодом зайняв робочий кабінет директора та став виконувати повноваження керівника «Россельхознадзора» у Херсонській області.

“На псевдопосаді обвинувачений виконував доручення окупаційної влади, організовував роботу фейкового органу, створеного на тимчасово окупованій території України”, – йдеться в повідомленні.

СБУ завершила розслідування щодо колаборанта Суворова та спрямувала обвинувальний акт до суду.

Наразі обвинуваченого оголошено у розшук. Йому загрожує від 5 до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади, займатися певною діяльністю та конфіскацією майна або без такої.

У 2016 році Суворова звільнили з Держекоінспекції через скандал: він звинуватив начальника Держекоінспекції у Херсонській області Устина Мальцева в корупції та написав про це у листі до перших осіб держави.

Після звільнення Суворов влаштувався заступником директора Нацпарку Джарилгацький, який очолювала його бізнес партнерка. Також відомо, що Суворов володів кавʼярнею в центрі Херсона.

Нагадаємо, СБУ затримала зрадників з Луганщини, які намагалися влаштуватися до українських держустанов.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER