В ЗСУ розповіли, чому зараз не варто очікувати наступу військ РФ на херсонському напрямку

Армія РФ не має потужних сил для наступу на Херсонському напрямку, але Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону 30 січня заявив начальник об’єднаного пресцентру оборони Таврійського напрямку Євген Єрін, пише видання "Мост".

За його словами, на Херсонському напрямку у районі островів російська армія діє з допомогою диверсійно-розвідувальних груп. Усі спроби розвідки завершуються або їхнім знищенням, або відступом.

“Херсонський, як можливий напрямок наступу росіян, ми не розглядаємо. Бо у них немає достатньо потужного угрупування і відповідно якихось сил і засобів, щоб здійснити повномасштабний наступ. Але разом з тим, не виключаємо, що на будь-якому напрямку вони можуть посилити угруповання і перейти до більш активних дій”, — сказав Євген Єрін.

Також він повідомив, що протягом певного часу у Херсоні спостерігалось відносне затишшя, зараз Сили оборони спостерігають нарощування зусиль армії РФ і потрібно готуватись до будь-якого розвитку подій.

Нагадаємо, російські військові продемонстрували, як обстрілювали Херсонський морпорт.


Ірина Паршина

У журналістиці із 2008 року. У Миколаївському центрі журналістських розслідувань працюю з 2015 року. Працювала у Херсоні як фотограф та фотокореспондент.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER