Дефіцит електроенергії значний, найгірша ситуація – в Одеській області

В Укренерго розповіли про ситуацію з електрикою в країні. Кажуть, що споживання електроенергії дещо зменшилось, але це характерно для вихідних. Водночас дефіцит в енергосистемі залишається значним. Найскладніша ситуація в Одеській області.

Про це пише пресслужба Укренерго:

"Внаслідок російських ракетних та дронових атак пошкоджені електростанції (генеруючі потужності) та високовольтна мережа. Атака росіян 26 січня завдала суттєвих пошкоджень декільком об’єктам високовольтної мережі. Втім, енергосистема все ще відновлюється після попередніх серій ворожих ракетних обстрілів, які спричинили пошкодження енергоблоків електростанцій. В результаті виробництво електроенергії на працюючих електростанціях не може повністю покрити споживання".

Кажуть, що зараз триває відновлення об’єктів енергетичної інфраструктури. Найскладніша ситуація в Одеській області, де через значні пошкодження відновлення планової схеми живлення регіону потребує більше часу, ніж раніше.  

Додамо, 26 січня Україна зазнала чергової масованої ракетної атаки зі сторони Росії. Уночі ворог запустив іранські дрони-камікадзе, а зранку – ракети різного типу. Частину із них сили ППО збили, деякі та влучили у ціль.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER