Центр Одеси визнали Всесвітньою спадщиною ЮНЕСКО

Сьогодні, 25 січня, центральну частину Одеси офіційно внесли до списку ЮНЕСКО, що перебуває під загрозою. Завдяки цьому місто отримує гарантії підвищеної  міжнародної уваги до збереження культурних та історичних цінностей.

Новину повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає Центр журналістських розслідувань.

Прийняттю позитивного рішення щодо України намагалися перешкодити росіяни, використовуючи різноманітні процедурні хитрощі. Проте, досягти цілей представникам держави-агресора не вдалося.

«Тому відсьогодні Одеса знаходиться фактично під блакитним щитом захисту ЮНЕСКО. Попереду і у місцевої влади, і у центральної ще дуже багато роботи щодо критеріїв відповідності стандартам ЮНЕСКО», – зазначив міністр.

Включення до спадщини ЮНЕСКО дозволяє розраховувати на консультативну та фінансову підтримку від Організації Об’єднаних Націй. Якщо ж порушуватимуться умови збереження пам’яток – наставатиме міжнародна відповідальність.

Нагадаємо, Верховна Рада звернулася до Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО) із вимогою виключити Росію зі своїх лав. За ухвалення постанови про звернення до ЮНЕСКО проголосували 311 депутатів.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER