Вибір автомобільного акумулятора – на що звернути увагу – прес-реліз

Найкращий спосіб зробити вдалу покупку – придбати таку ж батарею, яка стояла у вашому автомобілі. Але порада актуальна в тому випадку, якщо акумулятор служив без нарікань. Якщо виникали проблеми, краще купити нову АКБ зі схожими характеристиками. Заздалегідь випишіть параметри з наліпки старої батареї та приступайте до вибору нового пристрою.
 

Визначаємося з типом електроліту та ємністю

При виборі типу АКБ важливо дотримуватись рекомендацій виробника автомобіля. В інструкції до машини вказано, яку батарею потрібно встановлювати: AGM, EFB, свинцево-кислотну (SLA) чи іншу. Якщо у вас стара модель авто, а ви захочете поставити в нього сучасний акумулятор, можуть виникнути проблеми з електронікою, стартером або генератором.

За рівнем ємності вам також надали рекомендовані показники. Ви можете відхилитися від них на 10% у більшу та меншу сторону. Якщо захочете купити автомобільний акумулятор з підвищеною потужністю, ризикуєте перегріти стартер за наявності несправностей із мотором. Особливо згубні великі показники за умов міста, коли поїздки короткі. Батарея не встигає акумулювати енергію, через що прискорюється її зношування. Термін експлуатації може зменшитись на 50%. Якщо придбаєте слабку батарею – залишитеся без електрики.

Інші важливі характеристики акумуляторів

При покупці АКБ автовласники часто довіряють конкретному бренду. До рейтингу найкращих потрапили такі виробники: Bosch, Varta, Exide, Moratti, Fiamm. Вони пропонують батареї за середньою ціною. Дуже дешеві пристрої повинні викликати підозру, оскільки можуть не відповідати заявленим параметрам. Після вибору торгової марки пройдіть ще за такими характеристиками:

  • Стартовий струм. Мінімальний показник дорівнює даним заводської АКБ. Дозволено вибирати акумулятор з великим значенням. Це запобігає проблемам зі стартом при густій олії, морозах, зношених свічках або зниженій компресії в циліндрах.

  • Розміри. Виробники прагнуть зробити АКБ універсальними за параметрами, але до єдиного стандарту не дійшли. Щоб не прорахуватися, виміряйте довжину, ширину та висоту старого акумулятора. Новий може відрізнятись за габаритами на кілька міліметрів.

  • Вага. Цей показник побічно говорить про якість батареї. Кожні 10 А·год потрібно 2,3-3 кг маси, тобто акумулятор ємністю 60 А·ч важить близько 18 кг. Якщо АКБ занадто легка як для своїх характеристик, цілком можливо, що насправді вона їм не відповідатиме.

У продажу є акумулятори європейського та азійського виробництва. Вони відрізняються типом та розташуванням клем. В автомобільних магазинах пропонують перехідники, які допомагають підключити батарею, якщо ви раптом вибрали корпус, що не підходить вам, але це вже зміна конструкції машини.

На правах реклами 


Олеся Баранцевич

Журналістка-розслідувачка МЦЖР. Авторка антикорупційних розслідувань, співавторка розслідувань про воєнні злочини російських окупантів в Україні. Лауреатка Всеукраїнської премії імені Василя Сергієнка.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER