Народного депутата з Миколаєва можуть позбавити мандата через російський паспорт

Декількох народних депутатів від скандальної політсили «ОПЗЖ» найближчим часом можуть достроково позбавити мандатів. Рішення пов’язане з наявністю в народних обранців подвійного громадянства.

Про це повідомляє видання LB.ua, передає Центр журналістських розслідувань.

В списку претендентів на втрату мандата – Наталія Королевська, Юрій Солод, Олександр Пономарьов та Олег Волошин – народний депутат з Миколаєва. Відповідно до вимог українського законодавства позбавити мандата можна у випадку припинення українського громадянства.

«Найближчим часом очікуємо на новий Указ (президента) про позбавлення українського громадянства декількох нардепів Верховної Ради від колишньої фракції ОПЗЖ. На підставі наявності у них російських паспортів», – повідомляє видання.

Варто додати, що Олег Волошин – уродженець Миколаєва в червні 2019 року був включений до списку політичної партії «Опозиційна платформа – За життя». З 29 серпня 2019 року обіймав посаду заступника голови Комітету ВРУ з питань інтеграції України з Європейським Союзом у Верховній Раді України IX скликання.

Нагадаємо, Верховна Рада позбавила мандатів депутатів з ОПЗЖ. П’ятеро депутатів втратили свої мандати. Українська влада заявляє, що це лише початок.

Увага! Ми увімкнули премодерацію. Коментарі з'являються із затримкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Підпишіться на останні новини

Використання матеріалів сайту дозволено лише за умови посилання (для електронних видань - гіперпосилання) на сайт NIKCENTER.


Copyright © 2012-2024. NIKCENTER